Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jose-horacio-gomez-velasco

Bijela kuća najavila susret pape Franje i Joea Bidena

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki potvrdila je da bi se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph R. Biden i njegova supruga Jull trebali u petak 29. listopada 2021. susresti s papom Franjom u Vatikanu, prenosi Nedjelja.

Izjava američkih biskupa u povodu Bidenove inauguracije

Predsjednik Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država (USCCB) nadbiskup Los Angelesa José Horacio Gómez Velasco uputio je u ime biskupa priopćenje u povodu inauguracije 46. američkog predsjednika Joseha R. Bidena, u srijedu 20. siječnja.

Američki biskupi o izvještaju o slučaju McCarrick

Katolički biskupi u Sjedinjenim Američkim Državama reagirali su na izvještaj Državnog tajništva o bivšem američkom kardinalu Theodoru Edgaru McCarricku objavljen u Vatikanu u utorak 10. studenoga, objavila je Catholic News Agency, a prenio portal Bitno.

Američki biskupi: Molitvom protiv koronavirusa

Nakon što je u petak 13. ožujka američki predsjednik Donald Trump, zbog pandemije koronavirusa Covid-19, u Sjedinjenim Državama proglasio izvanredno stanje, te je predstavio žurne mjere za borbu protiv te zarazne bolesti, javila se Katolička biskupska konferencija SAD-a (USCCB) i u svojoj izjavi poručila američkim vjernicima da „nas Bog neće napustiti”, prenosi u nedjelju 15. ožujka Vatican News.