Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan sjećanja u Punitovcima

Punitovci (IKA)

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje na kružnom toku u Punitovcima, središtu Općine Punitovci, ispred župne crkve Sv. Ladislava, kralja, upaljeno je 17. studenoga 200 lampiona.

Svijeće je upalilo po nekoliko mještana iz tri  punitovačke ulice, a zatim su zajedno izmolili molitvu Gospodnju Oče naš. Na ogradama, prozorima, balkonima, kapijama, uz nogostup i travnatim površinama domaćinstava Punitovaca, Krndije, Josipovca i Jurjevca Punitovačkog, sela punitovačke Općine i Župe, šokačkog i slovačkog življa,  u kojoj živi manje od 1700 stanovnika u nešto više od 500 domaćinstava, u 20 sati bilo je upaljeno više od 350 svijeća, ili u 71% . Da se ne zaboravi Vukovar, Škabrnja, da se ne zaborave patnje i strahote Domovinskog rata,  sela i gradova Lijepe Naše,  poginuli, nestali, da se ne zaborave patnje logoraša, žena i djece, da se ne zaborave razaranja.

U srijedu 18. studenoga u župnoj crkvi punitovački župnik dr. Đurica Pardon uz mjere zaštite predvodio je misno slavlje za žrtvu Vukovara, Škabrnje i svih nevino stradalih i nestalih. U homiliji je istaknuo da su žrtve i patnje Grada heroja Vukovara, da su poginuli i nestali diljem Lijepe Naše i sve patnje nevinih zalog naše budućnosti u kojoj trebamo praštati, ali nikako zaboraviti.