Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-durica-pardon

Svećenici Stuhli i Pardon svečano proslavili 25. obljetnicu ređenja

Punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon, rodom iz Nijemaca, koji je 18 godina župnik sv. Ladislava kralja u Punitovcima, te Vladimir Stuhli iz Josipovca Punitovačkog, salezijanac, koji je više od 20 godina misionar na Madagaskaru, svečano su u nedjelju 16. veljače proslavili 25 godina svećeništva.

Dr. Đurica Pardon na Katehetskoj školi o biblijskim idejama rješenja ekološke krize

Iz teološke dimenzije zemlje, zemaljskosti, stvorenja i stvorenosti izrasta ekološka poruka upućena u današnje vrijeme čovjeku pritisnutom posljedicama sveopće krize odnosa čovjeka i stvorenoga svijeta, poruka je prvoga plenarnoga predavanja svećenika dr. Đurice Pardona na Katehetskoj zimskoj školi za vjeroučitelje i vjeroučiteljice u osnovnim školama koja se održava 3. i 4. siječnja u Zagrebu pod naslovom „Božja objava u knjizi stvorenja. Vjeronauk u školi i odgoj za očuvanje stvorenoga“.

Misno slavlje u sklopu manifestacije „Slovaci do Drlaku“

Sudionici XII. dvodnevne folklorno-gastronomske manifestacije „Slovaci do Drlaku“ u okviru koje je obilježena 25. obljetnica djelovanja Matice slovačke u Josipovcu Punitovačkom bili su nazočni na misnom slavlju u subotu 24. kolovoza u crkvi Sv. Mihaela.