Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa i molitva u Punitovcima za žrtve Vukovara i Škabrnje

Punitovci (IKA)

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u punitovačkoj župnoj crkvi sv. Ladislava je u srijedu 17. studenoga slavljena misa, nakon koje su uz molitvu upaljene svijeće u spomen na stradale.

Nakon mise, čelništvo i djelatnici Općine Punitovci, veterani 122. brigade – ogranak Đakovo i župljani sa Đuricom Pardonom zajedno su na kružnom toku ispred crkve upalili svijeće i njima ispisali ime grada Vukovara.

Župnik Pardon je predvodio zajedničku molitvu uz riječi zahvale za junake Vukovara, i Škabrnje, za poginule i nestale hrvatske branitelje, za sve patnje i stradanja. „Hvala braniteljima, hvala herojima, hvala onima kojih nema, hvala svima kojih nema i koji su za nas i Domovinu dali živote. Neka se ne zaboravi, i neke se ne ponovi ono što se dogodilo prije 30 godina Vukovaru, Škabrnji, da se ne dogode nove patnje i stradanja našem narodu i hrvatskoj Domovini“, poručio je župnik.

Veterana su potom upalili svijeće i u Jurjevcu Punitovačkom pred društvenim domom, u Josipovcu Punitovačkom kod križa na raskršću i u Krndiji kod križa pred crkvom.