Budi dio naše mreže
Izbornik

Holywin u Župi Punitovci

Punitovci (IKA)

Uoči svetkovine Svih svetih, u ponedjeljak 31. listopada u Župi svetog Ladislava, kralja organizirano je molitveno–duhovno bdjenje pod nazivom Holywin – Svetost pobjeđuje.

Duhovna večer započela je euharistijskim slavljem a u nastavku je upriličen molitveni program i euharistijsko klanjanje. Župnik punitovačke župe Ivica Zrno pozvao je sve župljane da se u toj večeri upute u župnu crkvu kako bi na taj način proveli večer i zajednički proslavili Gospodina. Molitveno–duhovnom bdjenju prisustvovao je veliki broj mladih župljana.

Okupljeni večeras oko Stola Gospodinova, želimo dati Bogu dužnu hvalu za svaku dobrotu u našem životu. Večer je uoči svetkovine Svih svetih. Ona nas sama po sebi poziva na razmišljanje i propitivanje našeg vjerničkog života. Svetost nam se ponekad čini tako dalekom, jer gledamo i razmišljamo o životu i djelima pojedinih svetaca. Međutim, trebamo se prisjetiti kako je svaki od svetaca živio sasvim konkretnim životom. Sve nas to treba osvijestiti da smo i mi pozvani na svetost koja se ostvaruje konkretnim življenjem. Sutra ćemo se okupiti na našim mjesnim grobljima i posjetiti posljednja ovozemaljska počivališta naših dragih pokojnika. Poruka je više nego jasna – nismo trajno na zemlji. Ako želimo pozitivno odgovoriti Božjem pozivu svetosti svima nam treba biti jasno da nam je ovozemaljsko vrijeme povjereno za izvršenje toga poziva, poručio je između ostalog vlč. Zrno.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je zajednički sat euharistijskog klanjanja u kojem je kroz prigodne tekstove i razmatranja više puta istaknut Božji poziv čovjeku na ostvarenje svetačkog puta.

Presveti Oltarski Sakrament ostao je izložen do ponoći, jer je želja i nakana bila dočekati svetkovinu Svih svetih u zajedništvu s Gospodinom. Župljani su se cijelo vrijeme do pola noći izmjenjivali i pred Gospodinom kroz osobno klanjanje iznosili pobožne prošnje.

U 23.45 sati upriličena je zaključna pobožnost, te blagoslov sa Presvetim, ponajprije za okupljene vjernike, nakon čega su se uputili ispred crkve, te je blagoslov s Presvetim upućen na sve četiri strane svijeta s molitvom da Gospodin očuva župu i vjerni puk od svih pogibelji i zastranjenja u vjerničkom življenju.