Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za studente u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Misu sa zazivom Duha Svetoga na početku nove akademske godine za studente i njihove profesore predvodio je u srijedu 20. listopada u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu vlč. Robert Farkaš, studentski kapelan.

Uz brojne studente  na misi su sudjelovali i njihovi profesori, a kako su ovu akademsku godinu započeli po prvi puta kao studenti Sveučilišta na misi je sudjelovao i rektor sveučilišta dr. Ivan Samardžić.

Promišljajući u prigodnoj homiliji o slobodi i odgovornosti vlč. Farkaš je pojasnio kako sloboda nije u tome da činimo što hoćemo, nego smo kao kršćani pozvani biti odgovorno slobodni.

„Nije svaki naš izbor i odluka sloboda. Sloboda je opredijeliti se za dobro. Svaka zloupotreba slobode ima svoje posljedice, vodi u ropstvo. Sloboda na Isusov način, odgovorna sloboda, ispravno upotrijebljena sloboda čovjeka vodi u rast u zajedništvu, prijateljstvu, u darivanju sebe, u čestitom, poštenom i moralnom radu…“, poručio je uz ostalo kapelan Farkaš.

Svjestan kako se puno govori o slobodi, ustvrdio je kako je nje sve manje, te da zloupotrebom slobode nema ni odgovornosti. Studentima je posvjestio kako često ne znamo donijeti ispravne odluke te nam je u životu potrebno vodstvo Onoga koji zna što je sloboda, što je istina: istina o životu, o smrti, o Bogu, o čovjeku, o dobru, o zlu, o ljubavi, o mržnji. Na kraju je zaključio kako je za duhovno slobodu potrebna poslušnost Bogu.