Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi sveučilišni specijalistički studij Propedeutika psihoterapije i teoterapije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu raspisuje Natječaj za upis I. generacije kandidata na sveučilišni specijalistički studij Propedeutika psihoterapije i teoterapije u akademskoj godini 2023./2024.

Sveučilišni specijalistički studij na poslijediplomskoj razini izvodi Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, studij traje tri (3) semestra, i njegovim završetkom stječe se 90 ECTS bodova i akademski naziv specijalist/specijalistica propedeutike psihoterapije i teoterapije (spec. prop. psycht. i theot.).

„Suvremen način života, poteškoće s iseljavanjem, posljedice epidemije, otežano životno funkcioniranje, te osobni i društveni problemi, pred mnoge ljude danas stavljaju dodatne izazove, u čemu im pomoć stručnjaka može olakšati i pomoći. Nakon što je Hrvatski sabor izglasao novi Zakon o djelatnosti psihoterapije (NN 18/22 na snazi od 17.02.2022.g.) postavljeno je jasnije tko može obavljati djelatnost psihoterapije, odnosno savjetodavni terapeuti i psihoterapeuti. U skladu s time, a svjesni potrebe položene propedeutike psihoterapije, želimo omogućiti svim osobama koje to žele i imaju preduvjete za isto, da pohađaju program iz propedeutike psihoterapije, pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, i stvoriti im mogućnosti da se, ukoliko žele, daljnje usavršavaju pri pojedinim psihoterapijskim školama. Osim toga stručnjaci iz prakse nam govore kako je tema religije i duhovnosti, te pogleda na čovjeka iz transcendentalne perspektive, jedna od važnih tema u procesu savjetovanja i psihoterapije što se posljedično odražava i u drugomu dijelu naziva studija pod imenom teoterapija“, poručuje voditelj programa doc. dr. sc. Josip Bošnjaković.

Više informacija o sveučilišnom specijalističkom studij Propedeutika psihoterapije i teoterapije dostupno je na mrežnim stranicama Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu (https://www.djkbf.unios.hr/hr/obavijesti/item/1489-natjecaj-upis-i-generacije-kand-spec-st-preopedeutika-teoterapija-2023).