Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana druga biblijska večer u Đakovu

Đakovo (IKA)

Biblijska večer u Đakovu pod vodstvom dr. sc. s. Silvane Fužinato održana je u ponedjeljak 29. travnja u velikoj dvorani Župe Svih Svetih, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Ciklus predavanja o Kristovom pashalnom misteriju, započet prije dva tjedna, nastavljen je drugom biblijskom večeri na kojoj je dr. Fužinato promišljala o Isusovoj smrti na križu na temelju tekstova koje donose Markovo, Lukino i Ivanovo evanđelje. 

U svakom od izvješća postoje male razlike koje se moraju gledati zajedno kao jedna slika kako bismo bar donekle mogli shvatiti veliko otajstvo Isusove smrti. Marko realno prikazuje Isusovu smrt i kao mjesto Božjeg silaska među ljude. Luka pak Isusa smješta između dvojice zločinaca i time poručuje da nas Bog ljubi i u svojoj smrti se solidarizira sa grešnim čovjekom, istaknula je. 

Prema Ivanovu evanđelju smrt je rađanje novog života. Ljubav je ta koja smrt pretvara u život i ona daje smisao Isusovoj smrti na križu ali i ljudskoj smrti, tumačila je dr. Fužinato. Isus je ljubio nas i Boga do te mjere da je zaboravio sebe i umro za sve ljude. To je ideal kršćanstva koji valja slijediti, ljubiti uvijek i do kraja te tako pobijediti kušnje života i osmisliti patnju, osobnu ili svojih bližnjih, prikazujući ju uvijek za neko veće dobro, istaknula je, između ostaloga, predavačica. 

Na početku susreta predavačicu dr. Fužinato i sve nazočne pozdravio je domaći župnik Ivan Lenić, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.