Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Duhovna obnova u Župi Bezgrešnog Srca Marijina

Slavonski Brod (IKA)

U Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu održana je, u subotu 25. studenoga, duhovna obnova koju je predvodio fra Stjepan Brčina, OFMConv, iz Zagreba, izvijestili su iz župe.

Nakon molitve radosnih otajstava krunice, pozdravnu riječ uputio je domaći župnik vlč. Tomislav Ćorluka, ističući da se upravo toga dana navršilo 17 mjeseci Trajnog euharistijskog klanjanja u toj župi. Potom je uslijedilo slavlje mise, koju je uz župnika vlč. Ćorluku, predslavio fra Stjepan Brčina. Misu i klanjanje pjevanjem je animirao zbor mladih Duhos iz Osijeka.

U propovijedi je fra Stjepan govorio o praštanju, istaknuvši da je praštanje posebna milost. Kada praštamo, odričemo se osvete i postajemo bolji ljudi, događa se unutarnje ozdravljenje i iscjeljenje, postajemo mirni u srcu i u duši, istaknuo je. Povrede su uglavnom bolne, ali uvijek trebamo oprostiti sebi, Bogu i onome tko nas je povrijedio. Onima koji najviše praštaju, najviše će se oprostiti. Praštati možemo u ime Isusa Krista, koji je na križu praštao i ljubio. Praštati možemo vodstvom Duha Svetoga i snagom Božje ljubavi, naglasio je fra Stjepan.

Nakon misnoga slavlja uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Fra Stjepan je prvo izrekao zahvalu Isusu, moleći da njegova Krv posveti, očisti i osnaži nazočne kako bi mogli oprostiti. Potom je uslijedila molitva praštanja tijekom koje su sudionici u sabranosti srca i mira u duši, mogli oprostiti svima koji su ih povrijedili, ali i zamoliti za oprost sve one koje su sami povrijedili, izvijestili su iz župe.