Budi dio naše mreže
Izbornik

Započela temeljna formacija „Mladi za mlade“ u Đakovu

Đakovo (IKA)

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije s povjerenikom vlč. Mariom Žigmanom organizirao je u subotu 26. studenoga prvi vikend susret formativnog seminara „Mladi za mlade“ koji je održan u Sinodskoj dvorani Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Prijavljeno je 60 mladih iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, a s njima su u formaciji sudjelovale i redovnice, bogoslovi i svećenici. Ova je formacija nešto drugačija u odnosu na prošlogodišnje jer je ponuđena ne samo mladima, već su se za sudjelovanje mogli prijaviti svi koji u svojim župnim zajednicama rade s krizmanicima, pojasnila je tajnica Ureda za mlade i animatorica instruktorica Margareta Gregić.

Tema ovoga susreta bila je „Animirati – Tko? Što? Zašto?“. Program je započeo u jutarnjim satima predstavljanjem formacije sudionicima, igrama i radionicama za upoznavanje. Sudionicima se pridružio i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić koji je aktivno sudjelovao u prvom dijelu programa.

Program su uz animatoricu Gregić vodile i animatorice instruktorice Anamarija Buzgo, Katarina Herceg i Irena Ivkić. Nakon ručka, sudionici programa sudjelovali su u interaktivnoj radionici „Animirati – Tko? Što? Kako?“, a cjelodnevni program završio je klanjanjem i misnim slavljem u studentskoj kapelici, koju je predvodio dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu vlč. prof. dr. Ivica Raguž. U suslavlju su bili vlč. Žigman i vlč. Nikola Klemen.

Ovo je prvi od pet vikend susreta formacije „Mladi za mlade“. Idući će se održati u petak 9. i subotu 10. prosinca u Đakovu u prostorijama KBF-a, a sudionike očekuje i specijalizacija u trajanju od tjedan dana koja je će održati u ljetnom vremenu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.