Budi dio naše mreže
Izbornik

Kanonska uspostava Instituta religijskih znanosti KBF-a u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Institut religijskih znanosti ima ponudu preddiplomskog i diplomskog studija teološko-religijskih znanosti te je ustrojbeno povezan s Katoličkim bogoslovnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Josip Šimunović, dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, primio je 16. travnja od kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i Velikog kancelara Fakulteta, dopis kojim se Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dostavlja dekret Kongregacije za katolički odgoj od 25. ožujka 2021., kojim ista Kongregacija, na prijedlog Fakulteta, kanonski osniva Institut religijskih znanosti, s ponudom preddiplomskog i diplomskog studija teološko-religijskih znanosti, koji je ustrojbeno povezan s Katoličkim bogoslovnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Ujedno je Fakultetu dostavljen i potvrđeni Pravilnik Instituta religijskih znanosti.

Ovim značajnim pothvatom otvorena je šira mogućnost studija, posebno za vjernike laike, imajući u vidu raznolikiju ponudu diplomskog sveučilišnog studija teološko-religijskih znanosti, primjereniju suvremenom čovjeku i društvu.