Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Roko Glasnović predvodi misu u dubrovačkoj katedrali na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije

12.08.2024. - 15.08.2024.
Dubrovnik

Katedralna župa Velike Gospe proslavit će svetkovinu svoje nebeske zaštitnice u četvrtak, 15. kolovoza 2024. kada će svečanu pontifikalnu misu u 19 sati predvoditi dubrovački biskup Roko Glasnović. Nakon mise uslijedit će procesija sa slikom Gospe od Porata i blagoslovom u gradskoj luci. Istoga dana mise će se u katedrali slaviti i u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.

Svetkovini prethodi trodnevnica koju predvodi isusovac vjeroučitelj i duhovnik Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku p. Boris Jozić.

Prvog dana trodnevlja, u ponedjeljak, 12. kolovoza, nakon mise u 19 sati i euharistijskog klanjanja, u 20:30 održat će se Koncert dubrovačkih umjetnika u čast Našoj Gospi.

Drugog dana trodnevlja, u utorak, 13. kolovoza održat će se Orguljski koncert Darka Kristovića u 20:30, a prethodi mu misa i euharistijsko klanjanje u 19 sati.

Svečana Prva večernja i misa trećeg dana trodnevlja započinje, 14. kolovoza u 19 sati. Nakon mise bit će slavljenje koje će predvoditi molitvena zajednica Svete Obitelji iz Osijeka i molitvena zajednica Effatha iz Dubrovnika.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu