Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava svetkovine Velike Gospe, zaštitnice dubrovačke katedralne župe

15.08.2024. 05:30
Dubrovnik

Dubrovnik, (IKA) – Katedralna župa Velike Gospe svečano proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice u četvrtak 15. kolovoza kada svečanu pontifikalnu misu u 19 sati predvodi dubrovački biskup Roko Glasnović. Nakon mise uslijedit će procesija sa slikom Gospe od Porata i blagoslovom u gradskoj luci. Istoga dana mise će se u katedrali slaviti i u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.

Svetkovini prethodi trodnevnica koju predvodi isusovac o. Boris Jozić, vjeroučitelj i duhovnik Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku.

Prvog dana trodnevlja, u ponedjeljak 12. kolovoza, nakon mise u 19 sati i euharistijskog klanjanja, u 20.30 sati održat će se koncert dubrovačkih umjetnika u čast Našoj Gospi.

Drugog dana trodnevlja, u utorak 13. kolovoza održat će se orguljski koncert Darka Kristovića u 20.30 sati, a prethodi misa i klanjanje u 19 sati.

Svečana prva večernja i misa trećeg dana trodnevlja počinje 14. kolovoza u 19 sati. Nakon mise bit će slavljenje koje će predvoditi molitvene zajednice, molitvena zajednica Svete Obitelji iz Osijeka i molitvena zajednica Effatha iz Dubrovnika.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu