Budi dio naše mreže
Izbornik

Prijenos proslave 20. obljetnice biskupstva mons. Devčića i uvođenja u službu nadbiskupa koadjutora mons. Uzinića

Rijeka (IKA)

U riječkoj katedrali sv. Vida u srijedu 16. prosinca nadbiskup Ivan Devčić proslavit će 20. obljetnicu biskupske službe, a imenovani nadbiskup koadjutor Mate Uzinić bit će uveden u novu službu. Prijenos misnog slavlja s Youtube kanala i Faceboook stranice Riječke nadbiskupije preuzimat će Laudato TV i Hrvatski katolički radio.

Svečanom euharistijom u srijedu 16. prosinca u 18 sati u katedrali sv. Vida u Rijeci riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić proslavit će 20. obljetnicu biskupske službe. Tom prilikom mons. mr. Mate Uzinić bit će kanonski uveden u službu nadbiskupa koadjutora. Prigodnu homiliju uputit će gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić.

Nakon popričesne molitve (na kraju mise) prigodne riječi i čestitke uputit će redom: u ime gradskih civilnih vlasti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, u ime županijskih vlasti župan Zlatko Komadina, u ime državnih vlasti izaslanik premijera Andreja Plenkovića, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, u ime vjernika laika Ksenija Rukavina Kovačević i u ime klera generalni vikar mons. mr. Emil Svažić. Na kraju mise prigodne riječi uputit će nadbiskup Devčić i nadbiskup koadjutor Uzinić.

Zbog strogih epidemioloških mjera slavlje će se moći pratiti isključivo putem prijenosa na Laudato televiziji, Hrvatskom katoličkom radiju te Youtube kanalu i Facebook stranici Riječke nadbiskupije.