Budi dio naše mreže
Izbornik

274. zavjetna misa vjernika Koprivnice

Koprivnica (IKA)

Vjernici grada Koprivnice okupljaju se svake godine druge nedjelje u siječnju na zavjetno euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici.

Ovogodišnju, 274. zavjetnu misu 13. siječnja predvodio je župnik koprivničke župe blaženog Alojzija Stepinca Davor Šumandl. Koncelebrirao je domaći župnik fra Marijan Opitz kao i drugi svećenici Koprivničkog dekanata.


U homiliji vlč. Šumandl govorio je o krštenju i ostalim sakramentima, tumačeći kako ih treba razumjeti te upozorio da u svetim sakramentima „ne smijemo gledati magični čin koji će nam nešto učiniti pa će nama biti dobro ili bolje nego nam je sada“. Ne smijemo tražiti nekakav instant izlaz iz svoje situacije ne učeći sami sebe podnositi križ, ne privikavajući sami sebe možda na trpljenje na koje nas poziva i sam Isus. On prihvaća križ i trpi za nas. I da bi nam dao snagu upravo podnositi svaki križ i svako trpljenje, prolaziti kroz nevolje ovoga života, Gospodin nam daje puninu darova Duha Svetoga, rekao je vlč. Šumandl.
„Svih sedam sakramenata sakramenti su za život u punini vjere. Trudimo se svoj život ispuniti tako da bude, kako vjernički bogat, tako ispunjen ljubavlju, odnosom prema Bogu i prema bližnjima. Što su za vas vaši roditelji tražili na krštenju? Život vječni. Tom vječnom životu se radujte, k njemu hrlite, za tim životom idite, taj život vječni neka vam podari dragi Bog kojega ispovijedamo kao Oca, Sina i Duha Svetoga“, poručio je vlč. Šumandl.
Na kraju euharistijskog slavlja prigodne riječi uputio je i fra Marijan, podsjetivši kako Koprivnica ima svoj zavjet već više od 200 godina otkako je sagrađena kapela Presvetog Otkupitelja uz franjevačku crkvu u Koprivnici. Rekao je da ju je gradila vojska zahvaljujući Bogu na izvojevanim pobjedama u tome vremenu.

Ključne riječi:
Koprivnica zavjetna misa