Budi dio naše mreže
Izbornik

38. obljetnica smrti utemeljitelja Marijine legije

Sisak (IKA )

Misu u povodu 38. obljetnice smrti utemeljitelja Marijine legije Franka Duffa predvodio je sisački biskup Vlado Košić u srijedu 7. studenoga u bazilici Sv. Kvirina u Sisku.

U koncelebraciji bili su rektor bazilike mons. Zdravko Novak, kancelar biskupije mr. Janko Lulić, župnik iz Odre vlč. Saša Jozić i župnik iz Viduševca vlč. Marijan Štingl. Na misi su sudjelovali legionari iz cijele biskupije, a misno slavlje animirali su mladi legionari iz Petrinje.

Govoreći o sluzi Božjem Franku Duffu, biskup je istaknuo kako je on svoj život u potpunosti posvetio Bogu i svom apostolatu te zbog te njegove posvećenosti, Marijina legija danas ima milijune članova i djeluje u čitavom svijetu.

Biskup je podsjetio da je Duff, zbog posvećenosti pastoralu laika, bio jedan od rijetkih laika koje je papa Pavao VI. pozvao da bude sudionik Drugoga vatikanskog sabora te je imao čast da s biskupima iz čitavog svijeta raspravlja o viziji kuda ide i što želi Crkva u budućnosti.

„Pred Bogom smo svi mi koji smo kršteni jednaki, samo imamo manju ili veću odgovornost, svaki na svom području. Zato je važno znati da se jednako može biti svet i u staležu posvećenom Bogu, ali i svijetu živeći svoju vjeru kao što je živio Frank Duff i kao što činite vi, legionari. Važno je da vi, naši vjernici, koji ste većina u Crkvi, znate da ste kao dionici Kristova mističnog tijela, jednako pozvani kao i mi koji smo u svetom redu naviještati Evanđelje“, rekao je biskup te potaknuo: „Molimo da po zagovoru Blažene Djevice Marije, koju je Frank Duff toliko štovao i čije štovanje šire Marijini legionari, svi mi budemo njezini nasljedovatelji kako bismo se mogli uključiti u djelo donošenja Krista svijetu“.

Na kraja slavlja mons. Novak zahvalio je biskupu je na dolasku i pozvao legionare da zakon ljubavi bude „gorivo“ njihove zajednice.