Budi dio naše mreže
Izbornik

45. obljetnica posvete Nacionalnog svetišta sv. Josipa

Karlovac (IKA)

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu 15. rujna svečano je proslavljena 45. obljetnica posvete svetišta.

Tijekom cijelog dana na misnim slavljima na prigodni način obilježen je ovaj spomendan. Središnja proslava bila je u večernjim satima u prostorima svetišta. Započela je misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor te župnik župe BDM Snježne – Dubovac.

U homiliji protumačio je prispodobe o izgubljenoj ovci i milosrdnom Ocu. Potrebno je podsjetiti se da je Bog milosrdan Otac i da se svaki vjernik barem jednom pronašao u situaciji izgubljenog sina, rekao je.

Misno slavlje animirao je župni zbor mladih „Agape”. Svetište je bilo ispunjeno dubovačkim župljanima, Josipovim štovateljima i hodočasnicima. Proslava se nastavila u dvorištu svetišta. Za glazbeni program pobrinuli su se mladi zboraši te gosti iz Zagreba – Slavko Nedić i Ružica Nedić, članovi grupe „RiM”.

Osim pjevanja, okupljeni su mogli čuti i recitaciju pjesama pjesnika i svećenika Nenada Mirka Novakovića u izvedbi Slavka Nedića koji je ujedno urednik knjige „Isusov poeta“ kojom se šira publika napokon može upoznati s bogatim opusom pjesnika Novakovića.

 

Obiteljska zajednica pobrinula se da nitko ne ostane gladan ni žedan – bilo je dovoljno pića te slatkih i slanih delicija za sve. Proslava obljetnice posvete svetišta postaje tradicionalno okupljanje svih župljana i župnih zajednica u kojem se svi međusobno još više povezuju i izgrađuju odnose.