Budi dio naše mreže
Izbornik

51. hodočašće Hrvata Gospi u Birnau

UHLDINGEN-MÜHLHOFEN (IKA)

Vjernici Hrvatske katoličke misije Singen -Villingen iz Njemačke tradicionalno su u subotu 27. svibnja 51. put hodočastili Gospi u Birnau na Bodenskom jezeru. Misu je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina iz Mostara fra Jozo Grbeš.

S njim su u koncelebraciji bili voditelj HKM Singen-Villingen fra Robert Crnogorac, tajnik Hercegovačke franjevačke provincije fra Stanko Ćosić i fra Ivan Penavić.

U propovijedi fra Jozo kazao je kako su Marijine crkve najljepše i najposjećenije te je govorio o ljubavi kao pratnji ljudskog putovanja.

Misno slavlje uveličao je svojim pjevanjem zbor HKM Singen-Villingen s orguljaškom pratnjom i ravnanjem misijskog suradnika i vjeroučitelja Darija Mrnjavca.

Na kraju euharistijskog slavlja hodočasnicima se obratio fra Robert Crnogorac.  Nakon mise hodočasnici su se zadržali u razgovoru ispred Gospine bazilike čiji su čuvari dva redovnika cistercita koji na Birnau imaju samostan i priorat, a pripadaju cistercitskoj opatiji Mehrerau kod Bregenza u Austriji.