Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert Gudačkog kvarteta Porin u Vinkovcima

Vinkovci (IKA)

Uz potporu Ministarstva kulture i medija, u suradnji sa Župom sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, u nedjelju 26. lipnja u istoimenoj crkvi, nakon večernjega misnoga slavlja koje je predvodio domaći župnik Damir Stanić, koncert XXVIII. sezone Vinkovačke glazbene scene u organizaciji Matice hrvatske u Vinkovcima, održao je Gudački kvartet Porin iz Zagreba.

Postav Gudačkog kvarteta Porin čine: violinisti Ivan Novinc i Val Bakrač, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović.

Kvartet se vinkovačkoj publici predstavio repertoarom: Blagoje Bersa: Menuet za gudački kvartet, Joseph Haydn: Gudački kvartet u C-duru, op. 33 br. 3, Allegro moderato, Scherzo: Allegretto, Adagio ma non troppo, Rondo: Presto, Miroslav Miletić: Folklorne kasacije, Wolfgang Amadeus Mozart: Gudački kvartet u D-duru, KV 575, Allegretto, Andante, Menuetto i Allegretto.

Kao dodatak, gudači su izveli skladbu Čežnja od Pavla Dešpalja. Tim koncertom potvrdili su dobivene mnoge nagrade i priznanja, od kojih je primjerice i diploma Hrvatskoga društva glazbenih umjetnika – „Milka Trnina“.