Budi dio naše mreže
Izbornik

600. obljetnica posvete crkve Sv. Križa u Vodicama

Vodice (IKA)

U Vodicima je u utorak 19. listopada proslavljeno 600 godina od posvete stare župne crkve Sv. Križa.

Kako je crkva nedavno obnovljena tako je ovom prigodom blagoslovljena. Svečanost je počela procesijom od nove župne crkve u Vodicama prema staroj crkvi. Nakon procesije uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas. Koncelebrirali su župnik Vodica don Franjo Glasnović i župnik katedrale Svetog Jakova u Šibeniku don Krešimir Mateša. Među brojnim vjernicima na slavlju su sudjelovali bratimi vodičkih bratovština, žudije, katolički skauti, te gradonačelnik Vodica Ante Cukrov.

U homiliji biskup Ivas poručio je kako je križ najveći znak Božje ljubavi. Istaknuo je kako je povijest Vodica u znaku križa i Gospe. Ova crkva je tome veliki spomenik. Prije šesto godina na ovaj datum ona je posvećena. Vodičani su od pamtivijeka učili mudrost života u znaku križa. Sa znakom križa Vodičani su počinjali i završavali svaki svoj dan i posao, kazao je biskup Ivas.

Uputio je kako križ treba pronalaziti, prepoznavati i nositi ga s vjerom. Vjerujemo da su iz korijena križa izrasle Vodice. I danas ti korijeni rastu u nama i našim obiteljima, kazao je biskup Ivas.

Župnik Vodica don Franjo Glasnović na kraju slavlja prigodno je zahvalio svima koji su pridonijeli obnovi stare župne crkve sv. Križa. Prenio je čestitke i riječi pozdrava šibenskog biskupa Tomislava Rogića.