Budi dio naše mreže
Izbornik

„72 sata bez kompromisa” u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa“, pod geslom „Probudi se”, održan u Slavonskom Brodu u petak, 14. i u subotu 15. listopada okupio je 217 volontera.

Organizator toga petoga po redu projekta održanog u tome gradu i ove je godine Studentski katolički centar (SKAC) na čelu sa studentskim kapelanom Robertom Farkašem, župnikom brodske župe sv. Leopolda Mandića i tajnicom projekta Dorom Dežmić.

Tijekom dva dana, koliko je trajala akcija, mladi su ostvarili 30-ak radnih akcija: štihanja vrtova, ličenja i čišćenja prostora osobama u potrebi, socijalno ugroženim i nepokretnim osobama, razne radionice u udrugama, druženje sa starijima, te dvije akcije u brodskoj bolnici na Odjelu pedijatrije i dječjem vrtiću gdje su uljepšali njihove prostore oslikavajući murale.

Ni ove godine nisu zaboravili starije stanovnike svoga grada te su posjetili i družili se s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe. Ne samo da su svojim radom i kreacijama uljepšali domove, okućnice, svoj grad, nego su korisnicima vratili osmijeh na lica.

Predvodeći u nedjelju, 16. listopada, zahvalno misno slavlje u svojoj Župi sv. Leopolda Mandića, kapelan Farkaš zahvalio je volonterima na trudu, požrtvovnosti, predanosti i ljubavi s kojom su, kako je rekao, bez kompromisa izvršavali povjerene im zadatke. Posebno je zahvalio organizatorima projekta na čelu s tajnicom Dorom Dežmić, koji su iznijeli velik teret organizacije. U znak zahvale svakome je volonteru dodijelio zahvalnicu. Brojnim donatorima iz grada, koji su i ove godine pomogli u ostvarenju te akcije, također je dodijelio zahvalnice.