Budi dio naše mreže
Izbornik

„72 sata bez kompromisa“ u Osijeku započela misom

Osijek (IKA/TU)

Večernjom misom u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku započeo je u četvrtak 14. listopada najveći volonterski projekt mladih u Hrvatskoj – „72 sata bez kompromisa“ koji se ove godine održava uz gleslo „Zagrli srcem“.

72 sata bez kompromisa je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Provodi se u devet europskih zemalja, a Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je 8. godinu za redom prepoznala vrijednosti projekta. Od 14. do 16. listopada ujedinit će se volonterske snage mladih iz Dubrovnika, Karlovca, Krka, Križevaca, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Vukovara, Zadra i Zagreba.

Uz poticajne riječi p. Ivana Ike Mandurića, oko 150 mladih Osječana osnažilo je svoja srca da bi njima pokrenuli, dotaknuli, zagrlili svoj grad i one najpotrebitije u njemu. Svoje vrijeme i vještine beskompromisno će darovati iduća 2 dana, 15. i 16. listopada, kroz akcije krečenja, čišćenja, betoniranja, druženja s djecom s poteškoćama i sl. „Otvori srce i budi tu za druge. Dobrotom navještaj Evanđelje“ – poručio je o. Mandurić te ohrabrio mlade koji će svojom dobrotom i ove godine „bojati grad u zeleno“.