Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventska duhovna obnova za mlade u Korčuli

Korčula (IKA)

Duhovna obnova u Korčuli pod geslom „Zbog tebe dolazim“ okupila je u subotu, 10. prosinca više od dvjesto mladih Korčulanskog i nekolicinu iz Pelješkog dekanata u korčulanskoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog.

Predvoditelj duhovne obnove bio je don Toni Šinković, župnik Župe sv. Roka (Krilo Jesenice).

Župnik domaćin, ujedno dekan Korčulanskog dekanata, don Frano Kuraja uvodnim pozdravom zahvalio je svima na odazivu, dolasku i spremnosti na duhovnu obnovu, posebice brojnim mladima.

Župni zbor mladih župe sv. Marka počeo je susret pjesmom „Svjetlo svijeta“ simbolično naglasivši da su spremni pokloniti se i slaviti Gospodina. Duhovni nagovor održao je predvoditelj obnove Šinković nakon čega je uslijedilo pokorničko bogoslužje i prigoda za ispovijed.

Koncelebrirano misno slavlje animirali su župni zbor mladih „Stope“ iz župe Svih svetih i zbor mladih Župe svetog Marka pod vodstvom s. Danijele Škoro.

Nakon euharistijskog slavlja mladi su nastavili druženje u školskom restoranu, na domjenku koji su pripremili profesori i učenici ugostiteljskog smjera Srednje škole Petra Šegedina u Korčuli.

Duhovna obnova na Korčuli dio je programa Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije ostvarenog uz suradnju dekana i župnika u ovom dijelu biskupije.