Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventska duhovna obnova za zaposlenike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Adventska duhovna obnova za zaposlenike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koju je u župnoj crkvi Sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica – Voltino predvodio župnik Župe sv. Josipa radnika u Gajnicama Branimir Budinski, održana je u ponedjeljak 5. prosinca.

Vođen evanđeoskim tekstom Anđelova Navještaja Mariji, vlč. Budinski vodio je kroz razmatranje pitanjima: kako Bog ulazi u živote svakoga od nas, na što nas poziva, jesmo li pred Gospodinovim pozivom otvoreni u poniznosti te prihvaćamo li poput Marije i Josipa velikodušno ono što od nas traži makar to remetilo naše planove i htijenja. Posvijestio je da način na koji služimo ljudima kojima smo pozvani odražava naš odnos s Bogom. Bog želi da na prvo mjesto stavimo ono što možemo dati, ostavljajući iza sebe svoje strahove i bojazni, istaknuo je među ostalim vlč. Budinski.

Ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar zahvalila je zaposlenicima za svakodnevno svjedočenje Evanđelja koje životnim i konkretnim čine na svojim radnim mjestima, u ljubavi i nesebičnom predanju za korisnike i one koji su u potrebi. Dragi zaposlenici, vi ste Caritas i vi nosite Caritas. Zahvalna sam Bogu za vašu neumornost u ljubavi, za vašu predanost i požrtvovnost koja, nošena ljubavlju i poslanjem, nadilazi granice zadanoga, istaknula je.

Nakon mise druženje je nastavljeno uz prigodni agape u župnoj dvorani.