Budi dio naše mreže
Izbornik

Beč: U oružanom napadu na crkvu teško ozlijeđen franjevac

Beč (IKA)

U oružanoj pljački u crkvi Bezgrešnoga začeća BDM u sjevernom predgrađu Beča Strebersdorf dvojica muškaraca teško su 27. prosinca ozlijedila 68-godišnjega franjevca dok su trojica njegove subraće pretrpjela lakše ozlijede. Istoga dana više sati bila je zatvorena i katedrala Sv. Stjepana zbog lažne dojave o bombi.

U 13.30 sati dvojica naoružanih muškaraca upala su u crkvu Bezgrešnoga začeća BDM i u potrazi za novcem i dragocjenostima prvo napala franjevca koji se u njoj nalazio a zatim i petoricu njegove subraće koji su mu došli pomoći. Pretukli su ih i svezali, a nakon tri sata jedan se redovnik uspio osloboditi i pozvati policiju. U uviđaju je vrlo brzo isključen teroristički napad, a za počiniteljima koji su govorili njemačkim jezikom sa stranim naglaskom, kako u petak navečer javlja Vatican News, još se traga.

Trojica franjevaca istoga su dana otpuštena iz bolnice na kućnu njegu. Sve su žrtve u dobi između 54 i 68 godina. Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn iste je večeri pohodio redovnike. Novinarima je izjavio da se takvi izgredi „hvala Bogu u Austriji vrlo rijetko događaju“ te je molio za brzo ozdravljenje ozlijeđenih  franjevaca.

Nešto kasnije zbog telefonske dojave o podmetnutoj bombi i katedrala Sv. Stjepana bila je zatvorena na više sati.

Ključne riječi:
Beč Crkva napad