Budi dio naše mreže
Izbornik

Biblijsko bdjenje u Livnu

Livno (IKA/TABB)

U Župi Svih svetih u Livnu je od Nedjelje Božjeg milosrđa, 24. travnja do četvrtka, 28. travnja održano biblijsko bdjenje u župnoj crkvi.

Tijekom pet dana sudjelovalo je 118 čitača koji su pročitali Bibliju za 96 sati. Biblija se čitala danonoćno s prekidima za moljenje krunice i slavlje misa. Bdjenje je održano kao jedan vid priprave za sinodski put Katoličke Crkve. Također je bilo prigoda da vjernici odvoje vrijeme i pročitaju, promišljaju i slušaju Božju riječ u sakralnom prostoru.

Biblijsko bdjenje na razini sveopće Crkve održava se od 5. listopada 2008. kada je papa Benedikt XVI. započeo čitanje Svetog pisma u Rimu. Ta inicijativa je inače potekla iz Župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici u kojoj je neprekidno čitanje Svetoga pisma prvi put održano 2001.

Ove godine bdjenje je u crkvi Svih svetih u Livnu održano prvi put. Na kraju bdjenja u četvrtak crkvena zvona su svečano oglasila kraj čitanja. Tijekom večernje mise izrečena je zahvala Bogu za utjelovljenu Riječ koja nadahnjuje Crkvu već više od 2 tisuće godina.