Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biblija

Povijest i korijeni jubileja u Svetom pismu

Približavajući se proslavi jubilejske 2025. godine, kardinal Gianfranco Ravasi za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, protumačio je povijest i korijen jubileja kroz biblijske retke.

„Jōbēl“ – poruka pravde i jednakosti

Paolo Ondarza za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, istražujući etimologiju pojma „jubilej“, razgovarao je s rabinom Riccardom Di Segniom, glavni rabinom Židovske zajednice u Rimu.

Slovenci dobili novi prijevod Svetoga pisma

Novi prijevod Svetoga pisma s izvornih jezika, odnosno jeruzalemskog izdanja Biblije, na slovenski jezik predstavljen je u utorak 12. ožujka 2024. na konferenciji za novinare, izvijestio je Radio Ognjišče.

O. Dario Tokić: „Naš je poziv biti slika Božja, pripadati Gospodinu!“

U Centru za mlade Varaždinske biskupije u ponedjeljak 26. veljače održana je druga biblijska korizmena tribina u Ciklusu biblijskih tribina o nedjeljnim korizmenim evanđeljima. Karmelićanin o. Dario Tokić je, nakon pročitanog evanđeoskog odlomka treće korizmene nedjelje „Izgon trgovaca iz hrama“, kroz izlaganje razlomio riječ Božju.

Obilježeno 100 godina Franjevačkog biblijskog instituta

Tijekom 15. i 16. siječnja u Rimu je proslavljena 100. obljetnica Franjevačkog biblijskog instituta (Studium Biblicum Fancisacnum), koji se ističe i kao jedino katoličko sveučilište u Svetoj zemlji za biblijske studije i tako daje svoj jedinstveni doprinos u razumijevanju Svetoga pisma, navodi se na stranici „Vatican News“.

Obiteljske večeri – održan treći webinar

U organizaciji Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju sv. Ivan Pavao II. i Povjerenstva za brak i obitelj osječkih dekanata u srijedu 13. prosinca održan je putem Zoom platforme treći webinar novog ciklusa on-line predavanja pod nazivom „Obiteljske večeri“.

Održan adventski biblijski susret u Đakovu

Adventski biblijski susret o temi „Kako se spasiti u nepravednom društvu?“, koji je predvodio povjerenik za Biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu dr. sc. vlč. Ivan Benaković, održan je u utorak, 5. prosinca 2023. u Župi Svih svetih u Đakovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 7