Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović podijelio sakrament potvrde mladima u Njemačkoj

Bad Säckingen/Freiburg (IKA)

Dubrovački biskup Roko Glasnović podijelio je u subotu 1. i nedjelju 2. srpnja 2023. sakrament potvrde pedeset i sedmorici mladih krizmanika u Freiburgu i Bad Säckingenu u Njemačkoj.

Mons. Glasnović je u subotu predslavio misu slavlje u crkvi u Hrvatskoj katoličkoj misiji Freiburg gdje je 39 mladih primilo sakrament potvrde. Na početku slavlja riječ dobrodošlice biskupu u ime cijele misijske zajednice uputio je potpredsjednik Misijskog vijeća Stjepan Herceg.

Misu su suslavili voditelj HKM-a Freiburg vlč. Veselko Župarić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu vlč. Drago Župarić i župnik Župe Svetog Križa – Gruž u Dubrovniku fr. Ante Gavranović.

U nedjelju je biskup slavio misu u Bad Säckingenu gdje je potvrdu primilo 18 mladih. Riječ dobrodošlice biskupu je u ime cijele misijske zajednice uputila potpredsjednica Misijskog vijeća Ankica Jukić.

Misu je suslavio voditelj misije vlč. Župarić.

Dubrovački biskup je u homiliji naglasio poruku prvog čitanja o tomu kako je proroka Elizeja ugostila žena Šunamka sa svojim mužem, a prorok joj je za dobro koje mu je učinila uzvratio darom – sinom kojeg nije imala.

I mi poput ove starozavjetne žene ugošćavamo Duha Svetoga koji nama želi dati svoje darove – posvijestio je biskup krizmanicima.

Poručio im je da ostanu uvijek vjerni Bogu kao što je Bog nama vjeran i ispunjava svoja obećanja. Ohrabrio ih je da nastave putem vjere, nade i ljubavi te služenja zajednici.

Neka nam ništa ne bude važnije od Krista – naglasio je.

Kao uspomenu na primanje sakrament potvrde krizmanici su se po završetku mise fotografirali s biskupom te nastavili slavlje u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.