Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović pohodio zatvor u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA)

Dubrovački biskup Roko Glasnović pohodio je na Uskrsni utorak, 19. travnja, zatvor u Dubrovniku te sa zatvorenicima i osobljem slavio euharistiju.

U propovijedi je biskup naglasio radost uskrsnuća jer je Isusovo uskrsnuće pobjeda nad smrću i grijehom. Govoreći o Isusovim riječima Mariji Magdaleni: Ženo, što plačeš? Koga tražiš? kazao je kako  smo svi mi u životu plakali zbog različitih stvari, a najvažnije je u životu tražiti Isusa.

Isusovo uskrsnuće i Marija Magdalena nam pokazuju da Bog za svakog od nas ima budućnost i da Bog od svakog grešnika može napraviti sveca ako mu dopustimo, poručio je dubrovački biskup. Kao primjere naveo je sv. Petra, sv. Pavla, sv. Augustina i druge svece.

S biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan o. Vinko Maslać. Biskupa Glasnovića u zatvoru je dočekao upravitelj Zlatko Karačić sa suradnicima i upoznao ga s načinom života u dubrovačkom zatvoru. Za uspomenu na taj prvi posjet biskupu je darovan bakropis dubrovačke katedrale izrađen u kaznionici u Lepoglavi.