Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović predvodio proslavu blagdana sv. Pija iz Pietrelcine u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Dubrovački biskup Roko Glasnović predvodio je na blagdan sv. Pija iz Pietrelcine, u subotu 23. rujna 2023., svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu, u istoimenoj župi koju vode franjevci kapucini.

Podsjećajući na životni put sv. Oca Pija koji se nije rodio kao svetac, nego je to postao svojim životom i suradnjom s milošću suobličavajući se Kristu, biskup Glasnović je kazao da je ispunjen ljubavlju prema Bogu i bližnjima Otac Pio potpuno „živio poziv da radi za spasenje čovjeka u skladu s posebnom misijom koja je obilježila sav njegov život i koju je izvršavao kroz duhovno vodstvo vjernika, sakramentalno pomirenje pokornika i slavljenje euharistije“.

Naveo je riječi dvojice papa, Ivana Pavla II. i Pavla VI., o Ocu Piju, kao i svečeve misli o povjerenju u Boga, o misi, o molitvi, o krepostima, milostima i darovima, o svetosti, o kušnji itd., potičući time vjernike da uče od sv. Pija i mole za njegov zagovor.

„Ako dopustimo da nas prosvijetli božanska pedagogija, moramo priznati da je jedini križ koji nas pritišće to što nismo sveci poput sv. Oca Pija, što ne živimo život kao oruđe Božje volje, što ne odgovaramo velikodušno na Gospodinov poziv“, zaključio je dubrovački biskup.

Biskupa je pozdravio i zahvalio mu za dolazak i predvođenje misnog slavlja u njihovoj župi fra Anto Barišić, a misu su koncelebrirali svećenici iz samostana i dekanata.