Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović slavio misu u Domu za starije i nemoćne osobe

Dubrovnik (IKA)

Euharistijsko slavlje u korizmenom vremenu s korisnicima i djelatnicima Doma za starije i nemoćne osobe „Domus Christi“ u Dubrovniku slavio je u četvrtak 23. ožujka dubrovački biskup Roko Glasnović.

Korizmeno vrijeme je škola vjere, kazao je biskup te nastavio kako „u ovom vremenu u liturgiji Crkve nailazimo na mnoge susrete, poglede, razmišljanja koja trebamo ugraditi u svoj život.“ Susrećemo Isusa na križnom putu, a i svi mi imamo svoja iskustva patnje i svoj križ, primijetio je. S Isusom trebamo uvijek hodati prema Uskrsu, rekao je.

Tumačeći čitanja dana biskup je skrenuo pozornost kako „u nama uvijek ima nešto što se opire ili kako u prvom čitanju Bog govori Mojsiju da je ovaj narod tvrde šije. No, Mojsije se kod Boga ipak zauzeo za taj narod.“

Isus je sebe dao za nas i zato nema veće ljubavi od Kristove ljubavi, nastavio je biskup. On je prošao teško trpljenje sve do razapinjanja na križu, radi nas i radi našeg spasenja, pojasnio je.

Biskup je nadalje govorio o svjedočanstvima za Isusa prema evanđeoskom ulomku (Iv 5, 31-47) te potaknuo okupljene na to da promisle tko je Isus za svakoga od njih i sami svjedoče za njega. Svjedok nije tek onaj tko lijepo priča nego onaj koji djelima to potvrđuje, protumačio je.

Biskup Glasnović je također potaknuo korisnike i osoblje na molitvu za kreposti vjere, nade i ljubavi te da svoje nevolje i poteškoće sjedinjuju s Kristovom križem.

Kapelan doma don Stanko Grubišić zahvalio je biskupu na dolasku i predvođenju misnog slavlja koje je uvijek posebno za sve njih. Ravnateljica doma Mirjana Vujnović uime korisnika i zaposlenika također je zahvalila biskupu te posvjedočila kako korisnici rado pomažu jedni drugima živeći tako svoju vjeru, a i zaposlenici s ljubavlju njima služe i ispunjavaju svoje poslanje.

Prije mise korisnici su imali prigodu za ispovijed, a onima koji nisu fizički mogli sudjelovali na zajedničkom euharistijskom slavlje pričest je podijeli bolnički kapelan.