Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović u Čilipima i Pridvorju predvodio prva ovogodišnja slavlja krizma

Čilipi/Pridvorje (IKA)

Podjela sakramenta potvrde na području Dubrovačke biskupije počela je na Treću vazmenu nedjelju, 14. travnja 2024. u župama sv. Nikole u Čilipima te sv. Srđa i Baha u Pridvorju.

Sakrament je kandidatima za krizmu odjevenima u narodne nošnje podijelio dubrovački biskup Roko Glasnović u suslavlju župnika don Josipa Barišića u Čilipima te don Hrvoja Zaninovića i predstojnika Samostana sv. Vlaha fra Vita Smoljana u Pridvorju.

Tumačeći evanđeoski ulomak o susretu Uskrslog s učenicima, prema Evanđelju po Luki, dubrovački biskup je, uz ostalo, kazao da je Isusu bilo stalo da njegovi učenici shvate da je put križa – Božji put te da patnja kod Boga nikad nema posljednju riječ.

Zadaća Isusovih učenika kao i svih kršćana jest pronositi evanđelje po svemu svijetu. Primanjem sakramenta potvrde krizmanici završavaju svoju kršćansku inicijaciju i pozvani su nastaviti svjedočiti Krista svojim životom.

Biskup ih je ohrabrio da nastave živjeti s Bogom, uz pomoć svojih kumova, roditelja, obitelji i cijele kršćanske zajednice.

Župni zborovi s voditeljima Matijom Novakovićem u Čilipima i Katarinom Radonić u Pridvorju predvodili su na svečanosti podjele sakramenta liturgijsko pjevanje obogaćeno uskrsnim pjesmama.