Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Gorski predvodio misu u Granešini i ohrabrio vjernike stradale u potresu

Zagreb (IKA)

Pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski u nedjelju 21. lipnja posjetio je Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini u kojoj je, tijekom potresa, urušena unutrašnjost crkve i u koju se župljani ne mogu više vratiti te je u koncelebraciji sa župnikom Josipom Balogom predvodio misno slavlje u 11 sati, prenio je portal direktno.hr u nedjelju 21. lipnja.


Na početku je prenio pozdrave nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića te podsjetio na dane koji su uslijedili nakon potresa. I tada je biskup Gorski posjetio Župu Granešinu te svjedočio živoj vjeri mladih koji su pomagali župniku u spašavanju onoga što nije nastradalo u crkvi te premještanje župne crkve u prostorije vjeronaučne dvorane u podnožju stradalog sakralnog objekta. Pritom je istaknuo da je, iako crkve više nema jer je razrušena u potresu, svjedočio “živoj Crkvi” koja se okupila u najtežim trenucima.

Imajte pouzdanja u Boga koji u svojoj providnosti vodi svaki život

Tijekom propovijedi, biskup Gorski je nekoliko puta ohrabrivao okupljene vjernike.
“Toliko različitih uzroka i tjeskoba i strahova, a samo je jedan onaj naš strah koji dolazi iz naše malodušnosti. Zato nam Isus i danas upućuje poruku ohrabrenja Ne bojte se. Imajte pouzdanja u Boga koji u svojoj providnosti vodi svaki život. Isus nas poziva da ostanemo vjerni, da izdržimo ovaj trenutak povijesti jer nas je Bog postavio baš u ovo vrijeme, u ovaj čas”.

“Imali smo i ove silne nezgode koje su nas sve potresle. Nitko nije prošao neokrnjen. Ali, to je naše vrijeme i to je prilika da učinimo nešto novo i dobro. To sve što vidimo prolazi, samo Bog ostaje. Jedino čega se mi vjernici trebamo bojati jest da ne izgubimo Boga u vječnosti. To je doista jedino pitanje i jedini razlog zbog kojeg moramo strepiti da ne izgubimo spasenje svoje duše, a nažalost kad dobro pogledamo to je zadnja stvar o kojoj se brinemo”, istaknuo je Gorski.

“Neustrašivost pred svijetom, to je dar Duha Svetoga i vjernost za Boga, to je također dar Duha Svetoga. Vjera nam ne daje iluzije da ćemo biti pošteđeni od zala. Ta sam je Isus rekao u svijetu ćete imati muku, ali ne bojte se – ja sam pobijedio svijet. Vjera nam daje onu nutarnju, duhovnu snagu, ravnotežu koja nam je potrebna kako bismo se mogli suočiti sa svim problemima i izazovima životima i ne samo moći, nego i znati da ćemo pobijediti. Znati da smo s Bogom nepobjedivi.”

Pomoć Zagrebačke nadbiskupije

“Vjernost Gospodinu, to je odlika kršćanina koji živi Evanđelje. To je i nagrada o kojem nam apostol Ivan u Otkrivenju piše onaj tko ostaje vjeran do smrti dobit će vijenac života.
“Ostanimo, braćo i sestre, vjerni Kristu i sebi, ponosni na ono što jesmo i Gospodin će nas već i ovdje na Zemlji nagrađivati. Amen”, zaključio je pomoćni biskup Gorski u propovijedi.

Na kraju mise župljanima župe Rođenja Blažene Djevice Marije poručio je da nisu sami te da će se Zagrebačka nadbiskupija pobrinuti da se do sredine rujna napravi montažni objekt od 450 četvornih metara koji će služiti kao crkva. Zamolio ih je samo da naprave temelje, a za ostalo će se pobrinuti nadbiskupija, prenio je portal direktno.hr u nedjelju 21. lipnja.