Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Huzjak primio predstavnike udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“

Bjelovar (IKA)

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak primio je u četvrtak, 3. ožujka predstavnike udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“.

Mons. Huzjak potaknuo ih je da i dalje njeguju prenošenje poruke za život umjetničkim djelima „jer ona ostaju godinama prisutna u javnosti kao vidljivi znak“. Time je pohvalio podizanje spomenika stradaloj trudnici Ružici Markobašić i njezinome nerođenom sinu Antunu ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar, zatim dokumentarni film „40 dana…“, koji je bio prikazan u kinima i drugim dvoranama diljem Hrvatske te je pohvalio planiranje snimanja igranog pro-life filma.

Predsjednik Udruge Ante Čaljkušić pozvao je biskupa Huzjaka na proslavu Majčinog dana s trudnicama, članovima Inicijative i nekim javnim osobama. Na tragu toga su prokomentirali susret katoličkih obitelji koji će se održati u svibnju u Ludbregu. Članovi Udruge su se dali na raspolaganje Biskupiji za doprinos mladima kroz program Udruge o predbračnoj čistoći „Prava ljubav čeka“.

U tijeku je korizmena kampanja Inicijative, koja se održava u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja, a u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji čak u tri grada: Bjelovaru, Križevcima i Vrbovcu. Voditelji Inicijative iz tih gradova također su sudjelovali na primanju kod mons. Huzjaka.

Osim 35 gradova, na samom početku korizme organizirali su se i vjernici iz Buzeta i Rovinja, pokrenuli bdjenje te tako postali dio Inicijative u Hrvatskoj.

Mons. Huzjak je na dar dobio novo izdanje časopisa Pohod, molitvenik za mlade Krunica i litanije za život u (pred)bračnoj čistoći te knjigu Zvrk u Božjim rukama, navodi se u izvješću udruge „Hrvatska za život“.