Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Jezerinac i preč. Penić posjetili Stepinčev Karmel

Brezovica (IKA)

Na povratku iz Lasinje, sa zlatne mise preč. Stjepana Bradice, umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac i bivši dugogodišnji voditelj Hrvatske katoličke misije Essen preč. Stjepan Penić, posjetili su u nedjelju 26. lipnja karmelićanke u Stepinčevu Karmelu u Brezovici.

Bio je to prijateljski i srdačan susret pun vedrine, smijeha i pjesme. Preč. Penić, koji je djelovao u Essenu 43 godine, živo se zanimao za život sestara u Karmelu; za njihovu molitvu, za duhovni život, liturgijska slavlja, a ujedno je sestre upoznao sa svojim iskustvom rada u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Essenu, kao i sa suradnjom sa sestrama Družbe služavke Malog Isusa, te s našim ljudima tamo. Biskup je pozvao sestre da još jače žive svoj život molitve i žrtve u službi Crkve, svećenika i hrvatskog naroda.

Tako je između ostalog u knjizi dojmova zabilježio: „Zahvaljujem dragom Bogu na današnjem danu što sam zajedno s preč. Stjepanom Penićem mogao posjetiti zajednicu sestara u Brezovici. Drago mi je što nose u sebi duh svoje Utemeljiteljice i duh i želju bl. Alojzija Stepinca, koji je bio duboko uvjeren u smisao žrtve, uvjeren da će njihova žrtva biti velika podrška i blagoslov u njegovom radu.“

Biskup Jezerinac završio je druženje molitvom Majci Božjoj uz obostranu preporuku i podršku na duhovnom putu, a u nadi ponovnog susreta.