Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Komarica – Marija je dragocjeni orijentir

Trošmarija (IKA)

Banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio je u nedjelju 7. srpnja središnju misu na 226. proštenju Gospi od Utjehe u Trošmariji.

Koncelebrirali su čuvar svetišta i župnik Trošmarije, Lešća na Dobri i Lipe na Dobri don Željko Kuten i fra Mirko Gregov iz franjevačkog samostana u Ogulinu. Misu na otvorenom animirao je župni zbor župa Trošmarije i Lešća na Dobri pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ivana Rendulića i Željka Marčeca.

Između više stotina hodočasnika po tradiciji su obol dali članovi Biciklističkog kluba Frankopan i Dobrotvornog podupirajućeg društva Sveti Petar iz Ogulina na čelu s predsjednikom Tomislavom Lipoščakom koji su održali biciklijadu od Ogulina do Trošmarije te su nazočili misi.

Kada bi ova stoljetna lipa ispod koje ste se okupili imala dar govora i kada bi mogla svih ovih godina zaviriti u duše hodočasnika, imala bi što napričati. Svi ste ovdje došli sa svojim nesigurnostima, problemima, ali i vjerom u Boga koji se prije dvije tisuće godina upisao u matičnu knjigu ljudskog roda zahvaljujući najsvetijem cvijetu kojeg je iznjedrila zemaljska kugla. Marija je odigrala ključnu ulogu i danas je djelotvorna te je dragocjena zvijezda orijentir. Svima vama koji ste se danas, ali i sinoć okupili kod Gospe od Utjehe, čestitam što joj dajete svoje misli. Danas u raskrštenoj Europi dominiraju prazne duše i srca, prljavština, zavist i nesigurnost. Od nas se očekuje da u Europi budemo moderni misionari, poručio je biskup Komarica.