Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Sučec

Petrinja (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 30. svibnja u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji misno slavlje i tom prigodom krstio Ireneja, peto dijete u obitelji Vlade i Dolores Sučec. Slavlju su uz obitelji nazočili i članovi petrinjske Marijine legije kojoj pripada i ova obitelj.

Podsjetivši kako se toga dana slavio Dan državnosti biskup je rekao kako doista nema ljepšeg dara domovini od djece i brojnog potomstva. „Doista, djecom se ljubi domovina i to je sigurno jedan način kako oni koji žive u bračnom životu mogu pokazati svoju ljubav prema ovoj zemlji. Zato ja vama dragi roditelji čestitam jer je to žrtva, ali je i to ono što je za vašu obitelj, ali i širu zajednicu, čitavu našu domovinu, njezina budućnost. Znamo kako se naš narod nalazi u teškim prilikama i kako mu je loša demografska slika koja nas čini pesimističnima u pogledu u budućnost. Zato i biskupi idu po župama krstiti peto dijete kako bi ohrabrili roditelje poput vas i cijelu zajednicu. Bogu hvala, ovih dana imamo šest ovakvih krštenja uključujući i jedno krštenje desetog djeteta. Veliko je to veselje i radost jer je svaki čovjek Božji dar obitelji i čitavoj zajednici.

Osvrnuvši se na čitanja iz Djela apostolskih koja govore o Pavlovu dolasku u Rim i nesmetanom širenju Božje Riječi, biskup je rekao kako je to i naša zadaća. „Riječ Božja nailazi na mnoge zapreke, ali Duh Sveti onaj koga slavimo, večeras i sutra Blagdanom Pedesetnice, omogućio je svima nama da njegovim darovima potaknuti Riječ Božju naviještamo, da Isusa svjedočimo i da kršćanstvo širimo. Molimo se zato sada za budućnost naše domovine, da bude djece te da oni koji dolaze budu prihvaćeni s ljubavlju te da im bude prenesena vjera, kao što su je nama prenesli naši stari te da onda i oni sami budu prenositelji i svjedoci vjere“, poručio je na kraju biskup.

Na kraju je biskup čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.