Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić posjetio sjemeništarce na Šalati

Zagreb (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić na svoju je inicijativu u utorak, 22. rujna u popodnevnim satima pohodio odgojitelje i sjemeništarce na zagrebačkoj Šalati.

Biskup se na početku susreo sa sjemenišnim odgojiteljima i svim sjemeništarcima uputivši im prigodnu riječ, a potom i osobno s trojicom sjemeništaraca iz Sisačke biskupije. U srdačnom razgovoru biskup se interesirao o životu i radu u sjemeništu u njegovim novim okolnostima, potaknuvši sjemeništarce da im vrijeme i boravak u sjemeništu bude od svekolike koristi.

Rektor sjemeništa preč. Matija Pavlaković detaljno je izvijestio biskupa o trenutačnoj situaciji i organizaciji života u sjemeništu kao i o poduzetim radnjama na sanaciji sjemenišnog kompleksa i pripadajuće gimnazije uslijed potresa koji je pogodio grad Zagreb i njegovu širu okolicu 22. ožujka ove godine te je zahvalio mons. Košiću na brizi i molitvi kao i na materijalnoj pomoći koju je Sisačka biskupija među prvima organizirala za pomoć unesrećenima na teritoriju Zagrebačke nadbiskupije.

Sisački biskup svoj je boravak na Šalati završio obilaskom uređenih prostora u kojima se sjemeništarci i odgojitelji trenutačno nalaze te je pohvalio viđeno, kao i tijek te dinamiku građevinskih radova koji još uvijek traju u prizemnom dijelu kompleksa „sjemeništa malenih“.