Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić u Donjem Lapcu

Donji Lapac (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić predslavio je misu na Petu korizmenu nedjelju 7. travnja u Župi sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu u suslavlju domaćeg župnika Dina Rupčića.

Biskup Košić je rado prihvatio poziv domaćeg župnika da se uvjeri kako žive vjernici u pograničnim župama kojim ima puno i u njegovoj biskupiji. Služba upravljanja vlč. Rupčića je vrlo raritetna jer je župnik u dvije države, kao i dva dekanata.

Biskup Košić je u svojoj poruci poručio da nas Isus poziva na obraćenje i daje nam snagu za bolji život. Biskup Košić je poželio da ne proslavljamo samo Isusovo uskrsnuće već da ga i doživimo. Biskup je istaknuo pozitivnu pojavu u Sisačkoj biskupiji naglasio da gotovo svaki mjesec ima krštenje petog djeteta u obitelji, a nedavno je imao i krštenje dvanaestog djeteta u obitelji. Isto je poželio i rubnim župama Gospićko-senjske biskupije da se ne boje života i da budu otvorene rađanju.

Na kraju mise župljani su poklonili biskupu Vladi Košiću Sutjeski križ iz Kraljeve Sutjeske odakle potječe većina vjernika pridošlih na prostor Ličkog Pounja.

Ključne riječi:
Donji Lapac Košić