Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Mrzljak: Željeli bismo da se dijaspora uključi u Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH

Zagreb (IKA)

Godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj održava se od 21. do 24. listopada u Mostaru.

Najavljujući teme susreta za HKR i IKA-u, predsjednik Hrvatskog Caritasa apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak rekao je da je redovita tema Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH. Tijekom susreta na terenu će vidjeti što je konkretno učinjeno sredstvima prikupljenim u Tjednu solidarnosti. Ta će svjedočanstva prenijeti u Hrvatsku kada budu animirali idući Tjedan solidarnosti. Biskup Mrzljak izrazio je želju da se i dijaspora uključi u Tjedan solidarnosti.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa posebno važnim smatra sam susret, jer, kako je rekao, danas postoje različiti oblici komunikacija, ali ništa ne može nadomjestiti osobni susret.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina rekao je da se već nekoliko godina u dogovoru s Caritasom BiH organiziraju susreti predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa s ciljem da se što snažnije organiziraju projekti koji su od životne važnosti za sve Caritase u BiH i Hrvatskoj.

Rekao je da će na susretu biti riječi o poteškoćama u djelovanju biskupijskih Caritasa u BiH, a u čemu im mogu pomoći Caritasi iz Hrvatske. Predstavnici Caritas u BiH iznijet će i neka iskustva koja bi se mogla implementirati u rad biskupijskih Caritasa u Hrvatskoj.

Susret započinje euharistijskim slavljem u mostarskoj katedrali koje će predvoditi predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a propovijedat će biskup Mrzljak. Misu će slaviti i domaćin mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.