Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Petar Palić i Dragan Čović razgovarali o položaju Hrvata katolika u BiH

Mostar (IKA)

U Biskupskom ordinarijatu u Mostaru u srijedu 12. siječnja upriličen susret predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i biskupa mostarsko-duvanjskoga i apostolskoga upravitelja trebinjsko-mrkanskoga mons. Petra Palića i suradnika, izvijestila je Radiotelevizija Herceg-Bosne, a prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

Prilikom susreta razgovaralo se o stanju Hrvata katolika u mostarsko-duvanjskoj i trebinjsko-mrkanskoj biskupiji, kao i na području cijele BiH.

Dragan Čović upoznao je biskupa o aktualnim razgovorima na najvišim političkim razinama oko promjena Izbornog zakona BiH koji će osigurati istinsku jednakopravnost Hrvata s ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

Uz iskazano zadovoljstvo susretom, dužnosnici su se zahvalili biskupu Paliću na njegovoj duhovnoj i drugoj potpori.

Uz Čovića, sastanku su nazočili predsjednici vlada Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadnohercegovačke županije Nevenko Herceg i Zdenko Ćosić, ministar prometa i komunikacija u Vladi FBiH Denis Lasić, te rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, izvijestila je Radiotelevizija Herceg-Bosne, a prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA) u srijedu 12. siječnja.