Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Radoš krstio peto dijete u obitelji Pečenec iz Velikog Bukovca

Veliki Bukovec (IKA)

Varaždinski biskup Bože Radoš je sedmoga dana Vazmene osmine, u subotu 6. travnja 2024., u župnoj crkvi sv. Franje Asiškoga u Velikom Bukovcu, krstio Josipa Pečeneca, peto dijete u obitelji Antuna i Monike rođ. Friščić iz Kapele Podravske.

Na početku misnoga slavlja pred vratima crkve biskup je započeo krsno slavlje uvodnim pozdravom i uvođenjem malog Josipa zajedno s roditeljima i kumovima u crkvu sve do krsnog studenca.

U homiliji, biskup Radoš naglasio je važnost obitelji u današnjem vremenu, osobito tijekom uskrsnog vremena. Naglasio je da je milosni trenutak da u tom svetištu imaju jednu obitelj, a svaka obitelj mora biti svetište koje Gospodin ispunja svojom Riječju i životom kao što to svjedoči i obitelj Pečenec koja tu radost Božje riječi preljeva na svoju djecu kojoj su podarili živote te radost života vječnoga iz vode i Duha Svetoga po vjeri i slušanju Božje riječi zajedno sa kumovima daruje i malom Josipu.

Na kraju je mons. Radoš udijelio prigodne darove novokršteniku Josipu koji ima četiri sestre od četiri do 11 godina. Kumovi na krštenju bili su bračni drugovi Tomica Jeren i Nives rođ. Štefanec iz Kapele Podravske koji su ujedno kumovi ostaloj djeci u obitelji Pečenec.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor iz Velikog Bukovca.