Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Radoš krstio šesto dijete obitelji Biškup iz Završja

Margečan (IKA)

Misno slavlje u Župi sv. Margarete u Margečanu u subotu, 21. listopada predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš, tijekom kojeg je krstio Rafaela Biškupa, šesto dijete Barbare i Danijela Biškup iz Završja.

Radost s roditeljima malog Rafaela podijelili su župnik vlč. Damir Tito Šmintić, biskupov tajnik vlč. Marko Domiter, rodbina, župljani i vjeroučenici.

Biskup Radoš u homiliji se osvrnuo na misna čitanja liturgije dana. Govorio je, između ostalog, o povjerenju te istaknuo kako u današnje vrijeme nitko nikome ne vjeruje na njegovu riječ. Ne vjeruje se zatvorenicima, svećenicima, biskupima, djeca ne vjeruju roditeljima, roditelji ne vjeruju djeci, učenici ne vjeruju nastavnicima, a ni nastavnici učenicima. Nitko ne vjeruje samo riječima. Biskup je naglasio da se riječi moraju dokazati djelima. Djela našim riječima daju težinu, djela ispunjavaju riječi. Biskup je istaknuo kako su i vjernici često samo vjernici u riječima, a ne i u djelima. Kazao je da djelima treba svjedočiti da smo Kristovi i da njemu služimo. Mons. Radoš je pozvao da u tom svjedočenju putokaz bude Sveto pismo koje govori kako ljubiti Boga i čovjeka.

Roditeljima malog Rafaela zahvalio je što su otvoreni daru života i što upravo time svjedoče da su Kristovi i da njemu služe.

foto: Župa Margečan