Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Radoš posjetio multifunkcionalni Centar u izgradnji u romskom naselju u župi Petrijanec

Petrijanec (IKA)

Varaždinski biskup Bože Radoš, ujedno predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral Roma, posjetio je u četvrtak, 7. svibnja gradilište u romskom naselju na području župe Petrijanec gdje već nekoliko mjeseci traje izgradnja multifunkcionalnoga pastoralno-misijskog Centra „Sveti Ivan Krstitelj“ za lokalnu romsku zajednicu.

Gradnja centra započeta je u rujnu prošle godine kao projekt Varaždinske biskupije i Suverenoga malteškoga viteškog reda uz čiju se potporu Centar gradi.

Zajedno s biskupom Radošem, Centar u izgradnji obišao je i umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je donedavno bio predsjednik Odbora HBK za pastoral Roma te je u listopadu prošle godine blagoslovio kamen temeljac, zatim predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu dr. Mario Kopjar koji je napravio idejno rješenje nacrta ovoga centra i tajnica Povjerenstva za pastoral Roma Kristina Čačić. U romskom naselju dočekali su ih voditelj gradilišta, izvođači radova te predstavnici romskog naselja.

Biskup Radoš izrazio je radost i zadovoljstvo što se izgradnja Centra približava kraju, rekavši kako će uz Centar biti izgrađena kapela gdje će vjernici moći dolaziti na molitvu. Centar će biti u službi mlađim naraštajima romske zajednice kako bi im se pomoglo oko socijalizacije i integracije u društvenu zajednicu, a Centar bi bio i mjesto evangelizacije i katehizacije.