Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić pohodio zatvorenike u Šibeniku

Šibenik (IKA/TU)

Uskrsnu poruku ljubavi i nade zatvorenicima Okružnog zatvora u Šibeniku na Uskrsni utorak, 19. travnja donio je šibenski biskup Tomislav Rogić, javlja Tiskovni ured Šibenske biskupije.

Biskup Rogić je u zatvorskoj kapeli Uzvišenja Svetoga Križa predslavio misu u kojoj je sudjelovalo četrdesetak zatvorenika.

Šibenski biskup je zatvorenicima prenio svoju uskrsnu poruku. Naglasio je da je grob ostao prazan. Grob više nije kraj. Smrt više nije posljednja riječ. Patnja i križ nisu posljednje što se Isusu dogodilo. Neopisiva bol koju je prošao, i sramota i izdaja i doživljaj odijeljenosti od Očeve ljubavi, sav besmisao i težina grijeha koja ga je satirala, usmrtila, nisu sve, nisu kraj nego postaju izvor novog, neuništivog i vječnog života.

Nije li sam rekao: „Ako pšenično zrno pavši na zemlju ne umre, ostaje samo, ako li umre donosi obilan plod.“ Nije li rekao: „Kad budem podignut sa zemlje sve ću privući k sebi.“ Nije li desnom razbojniku obećao: „Još danas ćeš biti sa mnom u raju.“ Sada to shvaćaju, povezuju. Sada istinski čitaju Pismo, upoznaju i najvažnije, vjeruju! Ta snaga uskrsne vjere učinit će od njih nove ljude kadre nositi se s nevoljama života i svjedočiti za vječnost, svjedočiti Uskrsnuće Kristovo i ljubav Krista raspetoga i uskrsloga – poručio je mons. Rogić zatvorenicima.

Uz biskupa misu su suslavili zatvorski kapelan o. Stanislav Woitko, CSSp, i o. Arek Krasicki, CSSp. Posluživao je đakon don Šime Pleadin. Pjevanje su predvodili Laudantesi.