Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić predslavio polnoćku u šibenskoj katedrali

Šibenik (IKA)

Misu polnoćku u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, a koncelebrirali su katedralni župnik don Krešimir Mateša i župni vikar u katedrali don Šime Pleadin.

„Radost Božića osvaja srca ljudi. Širi se neka toplina, dobrota, radost duše i iskrena želja da svi budu sretni. Svetkovina koja se ne da ni s jednom drugom usporediti jer se rodio Spasitelj svijeta“, kazao je biskup Rogić u homiliji.

„Koje odgovore vjernička duša pronalazi danas u Božiću, u tom spasonosnom događaju? Tu u Božjoj blizini, kod malog, tek rođenog Isusa tražimo osjetiti iznova koliko nas Bog voli, koliko je s nama u našim nevoljama. Kako On s nama prolazi sve kušnje, ratove, bolesti i svaku neizvjesnost. On, Emanuel želi nas očistiti i zacijeliti, poviti rane duše, ispuniti naše praznine, okončati našu potragu za istinskom ljubavi, čovjeka ponovno učiniti savršenijom slikom Božjom u kojoj se odražava istina, pravednost, milosrđe, ljubav i sebedarje“, rekao je propovjednik.

Mons. Rogić dodao je da Bog svojom blizinom čovjeka uči ljubiti i prepoznati koliko je voljen. „Uči nas živjeti za druge i da nas život dovede Bogu zauvijek. Dolazi nam u susret jer želi da mislimo, govorimo, činimo, dišemo i živimo Duhom Božjim, dobrotom Božjom. To je istina i radost Božića koju trajno otkrivamo i koja može mijenjati naše živote“, kazao je šibenski biskup.

Među brojnim vjernicima na misi je bio gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić. Liturgijsko pjevanje predvodio je Mješoviti zbor katedrale svetog Jakova pod ravnanjem prof. Jelene Mikulandre, te uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina. Zbor je izveo i prigodni program prije misnog slavlja.