Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić predvodio središnje misno slavlje na svetkovinu sv. Ante u šibenskoj župi Šubićevac

Šibenik (IKA)

Župa Šubićevac svog nebeskog zaštitnika svetog Antu Padovanskog proslavila je u nedjelju 13. lipnja. Središnje večernje misno slavlje i procesiju predvodio je biskup Tomislav Rogić. Uz svećenike fra Božu i fra Nikolu Čurčiju, don Roka Glasnovića, koncelebrirao je i župnik i gvardijan na Šubićevcu fra Mario Radman.

U homiliji je biskup Rogić ukazao kako se sveti Ante  trudio svim svojim ljudskim silama, snagom volje i opredjeljenja, kršćanski živjeti i druge na to poticati.
“Sveti Ante svojom željom da bude Božji u svim je iskušenjima tražio pomoć Božju i prihvaćao volju Božju”, kazao je biskup.

Naglasio je kako često i mi mislimo da pred Bogom vrijede samo velika djela, herojstva.
“S time se zanosio i sveti Ante, ali Bog mu je pokazao drugi put. Put ustrajnosti svakodnevnog djelovanja u malim stvarima, u ustrajnom svjedočenju i borbi protiv krivih nauka ovoga svijeta. Zapravo Bog mu je pokazao da svaki čin učinjen iz ljubavi ima pred Bogom vrijednost. I to svakodnevno i u malim stvarima. Možda nam je sv. Ante upravo zato toliko drag jer se svatko s njim može poistovjećivati, ako traži Božju volju i ako je spreman služiti, poučavati, drugima dobro činiti i Istinu tražiti”, poručio je vjernicima na Šubićevcu biskup Tomislav Rogić.