Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić susreo se s redovnicama u šibenskoj katedrali

Šibenik (IKA)

U katedrali svetog Jakova u Šibeniku, u nedjelju 5. prosinaca, održan je predbožićni susret redovnica grada Šibenika i šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića.

Euharistijsko klanjanje u sklopu kojeg su redovnice molile Večernju molitvu predvodio je biskup Rogić. Susret je osmislila i priredila s. Renata Azinović.  Nakon euharistijskog klanjanja redovnice su biskupu Rogiću čestitale Božić.

U prigodnom nagovoru istaknuo je kako epidemija, nesloga i razjedinjenost, sumnja i nepovjerenje, nesigurnost i neizvjesnost, strah pred budućnošću, dovode do krajnjih granica čovjekovu sposobnost nositi se sa svim tim.

„U dubini savjesti čovjek mora osjetiti koliko je malen i potreban tvoje pomoći. Samo Ti Bože svemu ovom možeš dati smisao i pretvoriti to u školu vjere, ljubavi i zajedništva. Molimo Te skrati dane ovih iskušenja i vrati nam mir, podari novi polet i život po evanđeoskim vrijednostima koji nas k Tebi vodi“, poručio je biskup Rogić.

„Vrijeme došašća nosi u sebi iščekivanje, budnost, ustrajnu molitvu, strpljivost i nadu u Tvoj ponovni dolazak. Pripravlja nas da proslavimo Tvoj prvi dolazak, Tvoje rođenje u Jaslama, Tvoj ulazak u ljudsku povijest kao jedan od nas. Želio si i želiš svojim dolaskom omogućiti nam da mi dođemo k Tebi. Spasitelju, pomozi nam pripravi put, pripremiti srce da se u njemu možeš zauvijek nastaniti“, kazao je biskup redovnicama.

Redovnice je pozvao i na molitvu za sinodalni put.
„Jasnije želimo pokazati put koji vodi do konačnog cilja: vječni život u Bogu. Zato molimo nove poticaje Duha Svetoga da vodi i upravlja tvojom Crkvom“.