Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić u Šibeniku predvodio proslavu svetkovine Marije Bogorodice i Svjetskog dana mira

Šibenik (IKA)

Na Novu godinu, svetkovinu Marije Bogorodice i Svjetski dan mira, u subotu 1. siječnja svečano euharistijsko slavlje u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić uz koncelebraciju katedralnog župnika don Krešimira Mateše i generalnog vikara mons. Marinka Mlakića, a posluživao je đakon don Šime Pleadin.

“Današnje evanđelje spominje se pohoda pastira u Betlehemskoj štalici, njihovo divljenje i radosti. Zapisa nam sv. Luka: Marija u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu. Eto nam puta u Novu godinu. Da i mi u novom vremenu prebiremo što smo sve od Gospodina primili, kad smo bili najradosniji, kad smo najdublje doživjeli blizinu Božju, njegovo milosno djelovanje u svom životu ili snagu Duha za životne borbe. To prebiranje u srcu pretakat će se u nove molitve i biti nam stalno ohrabrenje u vremenu i zadacima koje će nam Bog postaviti u Novoj 2022. godini. Što god da smo u minuloj godini prošli neka nas ispuni zahvalnošću jer je Gospod dao da to prebrodimo, ustrajemo i nastavimo dalje”, poručio je biskup Tomislav Rogić u homiliji.

Vjernicima je zaželio da ih prožme novost što je donosi Bogorodica. „Njezina vjera i pouzdanje u tek rođenog Spasitelja. To malo Dijete nudi nam svoju pomoć i bliskost, svoju ljubav i naklonost. Želi u nama biti trajni izvor nade koja ne posustaje. Njega nam donosi Marija Bogorodica. Neka naše molitve ne posustanu. Ustrajmo u molitvi, u svom kršćanskom životu, da bi mogli iz vjere živjeti, da bi se sa svim iskušenjima mogli nositi po vjeri u Božju pomoć. Ustrajni u vjeri i molitvi bit ćemo okrunjeni plodovima milosti i spasenja. Marija to svjedoči i pokazuje, svakome od nas.“

“U Novoj godini želim vam Blagoslov Gospodnji, a Blagoslov Gospodnji jest da te čuva Bog, da te licem svojim obasja – to znači da je uvijek s tobom, u tvojoj blizini. Milostiv neka ti bude – oprosti i zacijeli rane grijeha. I na kraju. Pogled svoj svrne na te darujući ti mir”, kazao je u homiliji biskup Rogić koji je u nastavku vjernicima približio poruku pape Franje za Svjetski dan mira.