Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Šaško primio predstavnike Franjevačkog svjetovnog reda

Zagreb (IKA )

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško primio je u petak 5. listopada u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu fra Pedra Zithu, OFM, člana Konferencije generalnih duhovnih asistenata, s. Andreu Karlović OFS, članicu Radnog predsjedništva međunarodnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) te predstavnike Nacionalnog vijeća OFS-a u Hrvatskoj, zajedno sa članovima Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata predvođenih fra Vladimirom Vidovićem i nacionalnom ministrom Brankom Černugelj, OFS.

Povod njihova posjeta je bratski i pastoralni pohod fra Pedra Zithe, OFM Hrvatskoj, čiji je cilj napraviti verifikaciju proteklog razdoblja i usmjeriti nacionalno bratstvo prema daljnjemu, još zauzetijem služenju u Crkvi.

Članovi Vijeća upoznali su biskupa Šaška s djelovanjem Nacionalnoga bratstva OFS-a te s njihovim pastoralnim aktivnostima na području Zagrebačke nadbiskupije. Biskup je zahvalio za njihovu prisutnost i zauzetost te naročito pohvalio plodove i primjere suradnje na raznim razinama crkvenoga života.

Razmijenjena su iskustva i izazovi te razmotrene potrebe snažnije prisutnosti OFS-a u hrvatskome društvu, naročito u svjetlu duhovnih plodova koji se rađaju iz otvorenosti mladih vjernika Božjim nadahnućima. Pritom je posebno važna služba duhovnih pratitelja koji vjernicima otkrivaju privlačnost i snagu franjevačkih karizma u suvremenim okolnostima kršćanskoga življenja, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.